Wat betekenen de termen kWh, c€ /kWh en MWh?

kWh staat voor kiloWattuur. Dit is de eenheid waarin een bepaalde hoeveelheid energie wordt uitgedrukt. 1 kWh = 1000 Watt. Als een apparaat bijvoorbeeld 2 kWh verbruikt, dan betekent dit dat het apparaat 2000 Watt per uur aan energie verbruikt.

MWh staat voor MegaWattuur. 1 MegaWattuur (1 MWh) = 1000 kWh.

c€ /kWh staat voor eurocent per kiloWattuur. Je vindt dit teken terug op onze tariefkaart en op je energiefacturen. Als er bijvoorbeeld 4,25 per c€ /kWh staat, dan betekent dit dat je 0,0425 euro per verbruikte kWh betaalt. Het eerder genoemde apparaat verbruikt 2 kWh. Dit kost dus 0,085 euro per uur.